Twan Jonkers: 06 40 56 73 88 info@venlogezond.nl

Een evenwichtig en gevarieerd ontbijt

Uw lichaam gebruikt ongeveer 1 liter vocht tijdens de nacht door o.a. transpireren en ademen. Daarnaast gebruikt uw lichaam de voedingsstoffen van de vorige dag om zichzelf te herstellen. Uw lichaam wordt daarom ‘s ochtends ‘leeg’ wakker en vraagt om nieuwe energie en voedingsstoffen.

Bij het traditionele Europese ontbijt veroorzaakt koolhydraatrijke voeding een onmiddellijke stijging in de suikerspiegel. Hierop reageert het lichaam, met als gevolg een daling van de suikerspiegel. Resultaat van deze schommeling kan zijn; opslag van vet, een verlaagde suikerspiegel of het verlangen naar meer koolhydraten.

Door het overslaan van het ontbijt zakt de suikerspiegel juist. Het energieniveau daalt en er kan een hongergevoel ontstaan. Om de honger te stillen en de energiedip te overwinnen, wordt er vaak koolhydraatrijke voeding genuttigd (bv. koffie of thee met suiker, een koekje, etc.). Ook hier is het resultaat; opslag van vet, een verlaagde suikerspiegel of het verlangen naar meer koolhydraten.

Het lichaam raakt uit balans!

Dit patroon herhaalt zich vaak meerdere malen per dag en zo komt u terecht in een vicieuze cirkel. Een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon helpt u op gewicht te blijven en heeft een gunstige invloed op de spijsvertering, de darmen en hart en bloedvaten.

Een gezond ontbijt voorziet het lichaam van vitale voedingsstoffen en energie. Hierdoor blijft de suikerspiegel op peil. Dit helpt gedurende de dag het verlangen naar koolhydraatrijke voeding te verminderen. Op deze manier blijft de eetlust beter onder controle en verdwijnen de hongeraanvallen naar bepaalde koolhydraten zoals snacks, koek, chocolade, gebak, junkfood, frisdrank, etc. Het lichaam blijft in balans en kan zijn eigen opgeslagen vet voor meer energie gaan gebruiken.

Shake your breakfast!

De Formula 1 shake van Herbalife is lekker, snel en gemakkelijk voor de haastige ontbijters maar ook voor de vroege vogels. Het is rijk aan proteïnen, wat ervoor zorgt dat uw hongergevoel wordt beheerst. Het bevat goede koolhydraten en vetten voor een goede start. Daarnaast zitten er 12 vitaminen en 11 mineralen in de shake voor een goede werking van het organisme. De melk zorgt voor een goede hydratering. U kunt er zelf eventueel nog fruit naar smaak aan toevoegen en klaar is uw uitgebalanceerde ontbijt!

Het is dus belangrijk uw lichaam ‘s ochtends opnieuw van energie te voorzien in de vorm van een evenwichtig en voedzaam ontbijt. Denk hierbij aan het spreekwoord “Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar”.

Bereik uw ideale gewicht!

Gewichtbeheersing is bij veel mensen een heikel punt. Het is een “gedoe” en men kan niet meer eten wat men zou willen. Bij Venlo Gezond geloven wij dat uw lichaam alle evenwichtige voedingsstoffen binnen moet krijgen die het nodig heeft, zodat de reservevoorraad van uw lichaam niet uitgeput raakt.

Om lekker in uw vel te kunnen zitten moet dat vel ook goed verzorgd worden. Dit kan uiteraard aan de buitenkant gedaan worden, maar het belangrijkst en het meest effectief is om uw lichaam van binnenuit te laten stralen. Veel water, gezonde voeding, voldoende slaap en actieve beweging doet wonderen. Dit weten we ook wel, maar we doen het niet altijd. De kunst is om het niet te zien als ‘afvallen’ maar om er een levensstijl van te maken. U heeft alleen de juiste informatie nodig en de wil om dit in daden om te zetten.

Waarschijnlijk kunt u uw gewoonten niet van de ene op de andere dag veranderen, maar u kunt ze wel geleidelijk aanpassen. De kracht van Venlo Gezond is onder andere de persoonlijke begeleiding van een Venlo Gezond coach. De Venlo Gezond adviseur is uw persoonlijke coach in het behalen van uw doelstellingen. Omdat iedereen anders is en andere doelstellingen heeft, wordt er met u samen een voedingsplan op maat gemaakt. Dit uitgebalanceerd voedingsplan biedt het lichaam evenwichtige energie, vitaminen, mineralen, koolhydraten, plantaardige proteïnen, goede vetten, vezels en antioxidanten.

Wanneer u een specifieke vraag heeft, kunt u hier altijd mee terecht bij uw persoonlijke coach. Hij of zij zal u graag adviseren. Hij of zij gebruikt de producten zelf ook en kan dus een schat aan ervaring met u delen.

Tegenwoordig leefmilieu maakt voedingssupplementen noodzakelijk

De hoeveelheid voedsel die tegenwoordig nodig is om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen is ca. 3000 kCal per dag, aldus de Duitse specialist dr. Irmgard Niestroj op de Biotherapeutica te Berlijn. De meeste mensen komen hier bij lange na niet aan toe. Bovendien zou een dergelijke hoge consumptie overgewicht in de hand werken, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Suppletie met vitamines en mineralen is dan ook veelal geen overbodige luxe. De meeste voedingsmiddelen bevatten lang niet meer de in de tabellen vermelde hoeveelheden vitamines en mineralen. Dit komt gedeeltelijk door het gebruik van kunstmest waardoor een snellere groei van gewassen wordt bevorderd en door afname van bepaalde mineralen in de grond (onder andere magnesium).

Onafhankelijk medisch onderzoek bevestigt dat Herbalife Formule maaltijdvervangers veilig en effectief zijn.

De resultaten van de eerste van een serie van onafhankelijke medische onderzoeken naar de veiligheid en de effectiviteit van maaltijdvervangers zijn deze maand gepubliceerd in een tijdschrift voor medisch onderzoek The Journal of Clinical Research (1995, uitgave 7, blz. 103-126). Het medische onderzoek, het eerste ter wereld ooit gedaan op gezonde, te zware mensen en uitgevoerd volgens de strengste internationale biologisch ethische en medische criteria, werd gedaan in Italië op de universiteiten van Milaan, Rome en Catania.

De Test

In totaal werden 66 willekeurig gekozen mensen, die een te hoog gewicht hadden, onderworpen aan een behandeling met uitsluitend een dieet met weinig calorieën (de controlegroep) of een laag calorisch dieet met toevoeging van een merk formule, die proteïnen, microvoedingsstoffen, mineralen, vitaminen en vezels bevatten (de testgroep). De werkwijze die gebruikt werd om de veiligheid en effectiviteit van de maaltijdvervanger (Herbalife Formule 1 en de supplementen Formule 2, 3 en 4) te testen, was dezelfde als die gebruikt wordt bij het testen van nieuwe geneesmiddelen.

De Resultaten

De resultaten van het medische onderzoek tonen aan, dat maaltijdvervangers een effectievere werking hebben bij gewichtsbeheersing, dan alleen maar de beheersing van calorieën. Professor Berra, directeur van het Instituut voor Algemene Geneeskunde en Biologische Scheikunde van de Farmaceutische Faculteit van de Universiteit van Milaan gaf als commentaar op de resultaten: “Het medisch onderzoek toont aan, dat de proefpersonen met behulp van Herbalife Formule producten een overduidelijk sneller gewichtsverlies behaalden (van 83 kg naar 75 kg na drie maanden en van 83 kg naar 71 kg in 6 maanden) en tevens een duidelijk snellere groei naar het ideale lichaamsgewicht.”

“Dit onderzoek bevestigt ook,” gaat professor Berra verder, “dat een laag calorisch dieet op zich, bij gezonde mensen veelal slecht gevolgd wordt en dat het aanleiding kan geven tot ongewenste bijwerkingen, terwijl voedingssupplementen een gunstige invloed kunnen hebben op de benadering van normale waarden, zeker voor enkele lever- en stofwisselingsfuncties. Omdat de resultaten met een absolute precisie aantonen, dat maaltijdvervangers met de Herbalife toegevoegde voedingssupplementen veilig zijn en het mogelijk maken om een redelijke en gecontroleerde gewichtsvermindering te bereiken, maken we nu plannen om het onderzoek naar de effecten van diëten uit te breiden met en zonder Herbalife Formule producten”.

Dr. Ferdinando Capitani, Algemeen Directeur van Herbalife Italië, benadrukte de waarde van duidelijke, complete en open informatie, gericht aan zowel de medische gemeenschap als aan de consument. Als toevoeging verklaarde Dr. F. Capitani in zijn hoedanigheid als de nieuwe Wetenschappelijke Vertegenwoordiger van de Europese Reglementen Zaken Organisatie, dat naar het voorbeeld van de Italiaanse onderzoeken, verdere onderzoeken in enkele Europese landen, waar Herbalife vertegenwoordigd is, zoals Spanje, Portugal, Frankrijk en Polen, reeds gepland staan. Deze onderzoeken zullen dezelfde medische standaards hanteren als er in Italië gebruikt zijn. Het resultaat van dit alles zou een Europees multi-medisch onderzoek kunnen zijn. “We zijn er trots op”, bevestigde Dr. Capitani, “om een precedent geschapen te hebben in een sector, die van gewichtsvermindering en gewichtsbeheersing, waar informatie vaak gebrekkig en onvoldoende is.”

“Voor wat onze toekomst betreft”, besluit Dr. Capitani, “zullen wij doorgaan met het intensiveren van onze dialoog en het uitwisselen van vergelijkingsmateriaal met de medische wetenschap met de overtuiging, dat dit belangrijke voordelen voor onze klanten en distributeurs zal brengen.