Twan Jonkers: 06 40 56 73 88 info@venlogezond.nl

Vakantie voor steeds meer Nederlanders te duur!!

‘Vakantie voor steeds meer Nederlanders te duur’

Voor steeds meer mensen wordt op vakantie gaan te duur. Dat concludeert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in zijn jaarlijkse onderzoek naar de besteding van vakantiegelden. Van alle Nederlanders die niet op vakantie gaan, blijft 64 procent vanwege financiële redenen thuis. Dat is tien procent meer dan in 2018.

Net als vorig jaar gaat ruim een kwart van de Nederlanders dit jaar niet op vakantie. Maar waar in 2018 nog 54 procent van die mensen vanwege financiële redenen de koffers niet pakte, is dat in 2019 gestegen tot 64 procent. Zij kiezen ervoor om thuis te blijven, omdat op vakantie gaan te duur is.

Uit het onderzoek blijkt dat het vakantiegeld door de meeste mensen nog altijd het vaakst gebruikt waar het voor bedoeld is: het betalen van de vakantie. Het Nibud ziet sinds 2015 wel een lichte toename in het gebruik van het vakantiegeld voor het aflossen van schulden of betalingsachterstanden. Vier jaar geleden besteedde 12 procent van de mensen het vakantiegeld daaraan, nu is dat 18 procent. Nog eens 18 procent van de Nederlanders gebruikt vakantiegeld voor het doen van grote aankopen.

De helft van de mensen die wel op vakantie gaan, verwacht meer dan 2000 euro kwijt te zijn aan hun trip. De andere helft rekent op minder dan 2000 euro aan kosten. Bijna de helft van de ondervraagden geeft overigens tijdens de vakantie meer uit dan van tevoren was gepland. Dit komt doordat zij op vakantie willen kunnen genieten, alles willen doen wat kan en extra spullen kopen. Ook blijken er vaak onverwachte extra kosten te zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.